Området

Området

Vårt område omger Lillhagsvägen på båda sidor. Vår förening är placerad längst in vid vändplanen i området och har därför ingen störande genomfartstrafik.


Lillhagsvägen är en återvändsgata till Ormkärrsvägen, som finns i norra Hagsätra – Ormkärrsområdet, intill Älvsjöbadet,som även givit namn åt vår bostadsrättsförening. För att hitta till oss klicka här.


Vårt område är mycket barnvänligt och har faktiskt två förskolor: en inom vår egen förening och en i vår grannförening, samt även närhet till parklek.


Våra närmaste grannar

Vår bostadsrättsförening har, som närmaste granne i norr, öster och söder, ett stort natur- och strövområde, som inbjuder till promenader och fritidsaktiviteter. Hagsätra idrottsplats ligger inom gångavstånd.


I söder ligger även vår systerförening Brf. Älvsjöbadet nr. 2 och i väster breder Älvsjöbadets stora gräsmatta ut sig med tre bassänger för fritidsbad, som hålls öppna från första juni till sista augusti.


Omgivningen i stort

I norr har Stockholmsmässan i Älvsjö sina lokaler, i söder ligger Hagsätra centrum med ett trettiotal butiker och kafé- och restauranglokaler, samt T- banestation. Hagsätraskolan ligger även med närhet till centrum.


Att åka kollektivt

Hagsäta centrum når du på ca 10 minuters promenad längs en upplyst och asfalterad väg.


Omedelbart där Lillhagsvägen startar, vid Ormkärrsvägen, finns busshållplatser för färd mot Hagsätra centrum, eller mot Älvsjö station.

Vid Älvsjö station når man pendeltågen för vidare färd mot Stockholm eller utåt Södertörnshållet.